Tänään on syysloman ensimmäinen päivä, eli torstai. Koulu ja koulun piha ovat hiljaisia. Meitä on hellinyt uskomattoman kaunis syksy joka nyt näyttää kääntyvän pikkuhiljaa talven puolelle. Koulussa syksy on ollut vilkas niin kuin aina.

Yläkoulun seitsemännelle luokalle tulleet oppilaat ovat syksyn aikana sopeutuneet luokattomaan opiskeluun, eli he kiertävät luokasta luokkaan riippuen mikä oppitunti heillä on. Oikeastaanhan tässä Kirkkoharjun koulussa on viisi rakennusta sekä urheilukenttä ja väestönsuoja, joissa koululaiset opiskelevat tai urheilevat. Tukioppilaat ovat auttaneet uusia koululaisiamme tässä sopeutumisessa ja juuri eilen tukioppilaat järjestivät ohjaajiensa avulla nk. syyskevennyksen koko koululle liikuntasalissamme. Ohjelma oli hauskaa ja sai runsaat aplodit.

Syksyn aikana henkilökunta on palaveerannut useamman kerran yhdessä alakoulun eli Kirkonkylän koulun henkilökunnan kanssa ja "kihlajaisiakin" on jo vietetty, koska vuoden alusta yhdistymme yhtenäiskouluksi. Rehtorimme aloitteesta olemme myös vierailleet perjantaisin toisissamme nauttimassa erilaisista "kahvilakulttuureista" ja tutustumassa toisiimme.

Kouluterveydenhuollossa olemme panostaneet laajoihin 8. luokan terveystarkastuksiin johon kuuluu terveydenhoitajan ja myöhemmin lääkärin tarkastus. Lääkärintarkastukseen kutsumme myös huoltajat mukaan, tämä on nykyisin valtakunnallinen ohje. Olemme saaneet käyttöön myös Terveyden ja hyvinvointilaitokselta haastattelulomakkeet niin huoltajille kuin myös koululaisille, jossa kartoitetaan koululaisen ja perheen hyvinvointia huomattavasti huolellisemmin kuin aiemmin.

"Tarkastuksissa arvioidaan monipuolisesti oppilaan fyysistä ja psykososiaalista terveydentilaa suhteessa ikään ja kehitysvaiheeseen ja pyritään löytämään mahdolliset sairaudet sekä terveyttä ja hyvinvointia uhkaavat tekijät. (THL)"

Näyttää siltä, että käytännössä tarvitsen enemmän aikaa jokaisen oppilaan tapaamiseen koska aikataulun laatiminen, kutsujen kirjoittaminen, lähettäminen, haastattelukaavakkeiden läpikäynti, keskustelu niiden pohjalta, fyysinen tarkastus, kirjaaminen ja tilastointi vievät pidemmän ajan kuin aikaisemmin. Aikataulusovituksia tulee huomattavasti enemmän kuin aiemmin, mutta hienosti on huoltajilta löytynyt joustoa, että ovat päässeet tulemaan lapsensa kanssa koululääkärin vastaanotolle johon on varattu 30 minuuttia. Toivon, että huoltajat ottaisivat minuun yhteyttä joko puhelimitse tai Helmen kautta, mikäli lapsen terveydessä jokin asia askarruttaa. Voidaan yhdessä miettiä miten asian kanssa kannattaisi edetä.

Unta palloon teemavuodet ovat täydessä käynnissä ja jos et ole vielä tutustunut aiheeseen, niin klikkaa Verkkonummen etusivulla olevaa "Unta palloon" ikonia, niin pääset jyvälle. =) Olethan laittanut kalenteriisi keskiviikon, 30.10.2013, klo 18.00-19.30, koska tuolloin saamme Kirkkonummelle tutkimusprofessori Mikko Härmän kertomaan lasten ja nuorten nukkumisen tärkeydestä. Tilaisuus pidetään kunnantalon Kirkkonummi-salissa, Ervastintie 2. Aulassa voit myös tutustua näyttelyymme. Tervetuloa!