Kutsuimme kollegani ja koulukuraattorimme kanssa 7. ja 8. luokkalaiset ja heidän vanhempansa yhdeksi maaliskuun keskiviikkoillaksi miettimään ja keskustelemaan murrosiästä ja vanhemmuudesta. Kutsuttuja oli siis noin 900 – 1000 henkeä (auditoriomme ei tosin vedä niin isoa määrää ihmisiä). Ohjelma alkoi koululaisten näytelmällä ja jatkui murrosikäisen elämänvaiheen käsittelyllä, panelistien puheenvuoroilla ja yhteisellä keskustelulla. Ilta oli mielenkiintoinen ja keskustelu aktivoitui niin, että hiukan ylitimme sovitun ajankin. Ainut surullinen asia oli se, että paikalle saapui 16 huoltajaa ja yksi oppilas (ja hänkin poistui kesken tilaisuuden kun havaitsi olevansa ainoa lajinsa edustaja).

Omaan peiliin katsomisen lisäksi tämä panee luonnollisesti miettimään, että onko enää tarpeellista järjestää tällaisia iltoja, missä käsitellään murrosikää ja vanhemmuutta.

Nyt on kevät ja suurin osa koulun pihasta on jo sulanut lumesta. Aurinko antaa lisäenergiaa, lämmittää luokkia ja houkuttelee ulos.

Olemme työtoverini kanssa urakoineet tämän viikon 9.luokkalaisten rokottamisen kanssa, eli he ovat saaneet jäykkäkouristus-kurkkumätä-hinkuyskä –tehosterokotteen joka tulee uusia aina 10 vuoden välein. Tämä rokotusrumba on kuitenkin pientä tulevaan HPV-rokoterumbaan verrattuna joka näillänäkymin alkaa vuonna 2014 ja koskee kaikkia yläkoulun tyttöjä sekä alakoulun 6.luokkalaisia tyttöjä. Tämä papilloomavirus-rokote annetaan kolme kertaa lukuvuoden aikana.

Täällä Kirkkoharjun koulussa olemme jatkaneet normaalia koulunpitoa rehtori Maarit Rossin eläkkeelle siirtymisen jälkeen Petteri Tuomen toimiessa sijaisrehtorina. Eilen, torstaina 4.4.13 saimme tavata uuden rehtorimme, Eero Klingin. Hän tulee Espoosta eli Kaitaan koulusta ja aloittaa tehtävänsä 1.5.2013. Tervetuloa!

Näin huhtikuussa on jo kovasti kevät-kesä fiilistä liikkeellä. 9. luokkalaisilla siintää mielessä jatko-opinnot ja muilla rippikoulut ja kesälomat. Viimeinen eli kuudes jakso alkaa 15. huhtikuuta ja se sisältääkin jo Vapun ja Helatorstain! Aika mukavaa!