Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Kaikki ei mene aina niin kuin suunnitellaan!

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Kaikki ei mene aina niin kuin suunnitellaan!

aiheena Terveys
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2396
 • 5 kommenttia
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

Kutsuimme kollegani ja koulukuraattorimme kanssa 7. ja 8. luokkalaiset ja heidän vanhempansa yhdeksi maaliskuun keskiviikkoillaksi miettimään ja keskustelemaan murrosiästä ja vanhemmuudesta. Kutsuttuja oli siis noin 900 – 1000 henkeä (auditoriomme ei tosin vedä niin isoa määrää ihmisiä). Ohjelma alkoi koululaisten näytelmällä ja jatkui murrosikäisen elämänvaiheen käsittelyllä, panelistien puheenvuoroilla ja yhteisellä keskustelulla. Ilta oli mielenkiintoinen ja keskustelu aktivoitui niin, että hiukan ylitimme sovitun ajankin. Ainut surullinen asia oli se, että paikalle saapui 16 huoltajaa ja yksi oppilas (ja hänkin poistui kesken tilaisuuden kun havaitsi olevansa ainoa lajinsa edustaja).

Omaan peiliin katsomisen lisäksi tämä panee luonnollisesti miettimään, että onko enää tarpeellista järjestää tällaisia iltoja, missä käsitellään murrosikää ja vanhemmuutta.

Nyt on kevät ja suurin osa koulun pihasta on jo sulanut lumesta. Aurinko antaa lisäenergiaa, lämmittää luokkia ja houkuttelee ulos.

Olemme työtoverini kanssa urakoineet tämän viikon 9.luokkalaisten rokottamisen kanssa, eli he ovat saaneet jäykkäkouristus-kurkkumätä-hinkuyskä –tehosterokotteen joka tulee uusia aina 10 vuoden välein. Tämä rokotusrumba on kuitenkin pientä tulevaan HPV-rokoterumbaan verrattuna joka näillänäkymin alkaa vuonna 2014 ja koskee kaikkia yläkoulun tyttöjä sekä alakoulun 6.luokkalaisia tyttöjä. Tämä papilloomavirus-rokote annetaan kolme kertaa lukuvuoden aikana.

Täällä Kirkkoharjun koulussa olemme jatkaneet normaalia koulunpitoa rehtori Maarit Rossin eläkkeelle siirtymisen jälkeen Petteri Tuomen toimiessa sijaisrehtorina. Eilen, torstaina 4.4.13 saimme tavata uuden rehtorimme, Eero Klingin. Hän tulee Espoosta eli Kaitaan koulusta ja aloittaa tehtävänsä 1.5.2013. Tervetuloa!

Näin huhtikuussa on jo kovasti kevät-kesä fiilistä liikkeellä. 9. luokkalaisilla siintää mielessä jatko-opinnot ja muilla rippikoulut ja kesälomat. Viimeinen eli kuudes jakso alkaa 15. huhtikuuta ja se sisältääkin jo Vapun ja Helatorstain! Aika mukavaa!

0
Merkit: koulu nuoret

Kommentit

 • Vieras
  Kaija lauantai, 06 huhtikuu 2013

  Voi veljet mikä osallistujaryntäys. Varmasti turhauttavaa järjestäjille. Eikö todellakaan nuorten vanhemmilla ole sen vertaa kiinnostusta, että tulisivat paikalle?

 • Vieras
  Äitee lauantai, 06 huhtikuu 2013

  Totetuuko tässä yhä enenemässä määrin se, että ne tulevat, joilla asiat hyvin ja ne eivät, joiden olisi syytä tulla.

 • Vieras
  Äiti tiistai, 09 huhtikuu 2013

  Haluan omasta puolestani kiittää tilaisuuden järjestämisestä. SIitä huokuu välittämisen ja aktiivisen otteen ilmapiiri. Olen silti yksi niistä vanhemmista, joka ei tullut paikalle. Kysyin teiniltämme, lähtisikö hän kanssani tilaisuuteen. Ajattelin, että siitä saisi samalla jutun juurta, jos hänellä jotain olisi erityisesti mielessä, kysymyksiä tai muuta. Hän ei kuitenkaan yhtään innostunut, enkä sitten kokenut pakottamisen tarvetta. Meillä ei myöskään ole mitään erityistä ongelmaa, jota olisi halunnut tilaisuudessa työstää. Ei sillä, että olisi pitänyt ollakaan.

  En tiedä, voisiko teemaa jotenkin lyhennettynä yhdistää johonkin toiseen vanhempainiltaan?

 • Vieras
  lukiolaisen äiti torstai, 11 huhtikuu 2013

  Voi mikä häpeä että vanhepia ei kiinnosta. Voisiko joku palkintokilpailu vetää muutaman lisää paikalla. Vaikka osanottajien kesken arvotaan jotain palkintoja? Olen pahoillani järjestäjien ja lasten puolesta.

 • Vieras
  Nuorestaan kiinnostunut äiti tiistai, 16 huhtikuu 2013

  On hienoa, että tämänkaltaisia tilaisuuksia järjestetään ja siitä kaikki kunnia järjestäjille. Se mistä en pidä, on tämä syyllistäminen tässä keskusteluketjussa. Perheet, vanhemmat ja lapset ovat kaikki erilaisia ja sitä kautta myös tilanteet perheissä on erilaisia. Voi olla, että jollakin perheellä on juuri nyt asiat aikalailla hyvin ja siksi ei ole ollut tarvetta osallistua. Voi myös olla, että jossakin perheessä on juuri tällä hetkellä akuutti, vaikea kriisi ja sen perheen voimat eivät riitä lähtemiseen tilaisuuteen, jossa "vaarana" olisi vaikkapa julkinen romahtaminen. Tai apua on haettu jo jostakin muualta ulkopuoliselta taholta ja tarvetta tämänkaltaiseen tilaisuuteen ei sitten sillä perheellä ehkäpä ole. Myöskin voi olla niin, että samana iltana on työvuoro tai jokin muu pakollisempi meno. Tai tai tai...

  Uskon kuitenkin, että valtaosa meistä vanhemmista on aidosti kiinnostuneita ja huolestuneita(kin) lapsistaan - se, että emme tulleet paikalle ei ole osoitus kiinnostuksen puutteesta aihetta/lapsiamme kohtaan.

  Ollaan ennemminkin iloisia siitä, että paikalle tuli 16 huoltajaa ja 1 oppilas ja toivotaan, että ilta oli heille antoisa. Ja ehkäpä heidän kauttaan me muutkin paikalla olemattomat kuulemme aiheesta lisää...

Kirjoita kommentti

Vieras tiistai, 23 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0542 sekunnissa.