Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Jouluterveisiä terkalta

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Jouluterveisiä terkalta

aiheena Terveys
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2103
 • 2 kommenttia
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

Niin se vain on, että joka vuosi ihmettelen tähän aikaan - joko se pyörähti joulukuulle!

Kouluterveydenhuollossa tahti kiihtyy loppuvuotta kohti, eli ylimääräiset terveystarkastukset, palaverit perheiden kanssa, kokoukset, projektit, koulutukset ja kasaantuneet paperit työllistävät kiitettävästi. Niinpä nytkin istun hiljaisella koululla Itsenäisyyspäivän ja viikonlopun välisenä perjantaina käyden läpi kertyneitä paperipinoja. Tuntuu hyvältä kun saa siivottua pöytää ja samalla aikataulutettua alkavaa vuotta.

Piha on luminen ja lisää lunta leijailee taivaalta, ilmassa on joulun odotusta.

9. luokkalaiset saavat kohta joulutodistuksen joka on tärkeä paperi alkuvuoden yhteisvalintahakemuksissa. Pian heidän kolmen vuoden yläkouluaika on päätöksessä ja lapsista on kehittynyt nuoria jotka ovat tienhaarassa valitsemassa itselleen ja elämälleen vakavasti omaa suuntaa. He tarvitsevat vanhempiaan ja aikuisia kuitenkin vielä monta vuotta jotta omat siivet alkaa kantamaan. Tuetaan, rohkaistaan ja kannustetaan heitä kaikin mahdollisin keinoin, jotta jokainen löytäisi oman suunnan ja pääsisi siihen kouluun minne eniten toivoo pääsevänsä.

Internetin ihmeellinen maailma tahtoo imaista lapset pois tästä hetkestä ja todellisuudesta niin, että läksyt jäävät tekemättä, liikkuminen vähenee, nukkuminen lyhenee ja sitten väsyttää koulussa eikä tahdo jaksaa keskittyä. Meidän täytyy jaksaa tehdä työtä tässä asiassa, eli saada koneet, pelit ja kännykät sammumaan mieluiten ennen kl. 22. Maksimi ruutuaika koululaiselle on viisaiden mukaan kaksi tuntia päivässä – siinäpä tavoitetta!

Nyt lähestyy kuitenkin Jouluaika ja toivottavasti se on meille kaikille levon, rauhan, ilon ja hyvänmielen aikaa. Kaikki alkaa itsestämme eli tarkemmin sanottuna kovien välistä.

Hyvää Joulukuuta meille kaikille!

0

Kommentit

 • Vieras
  BB tiistai, 11 joulukuu 2012

  Kiitos muistuttelusta tuosta nettiajasta. Meillä vanhemmilla on peiliin katsomisen paikka.

  Kysyisin terkalta kahta julkisuudessakin esillä ollutta asiaa:
  1. Kuinka yleistä lienee koulussa oppilaiden surffailu kouluaikanakin ns aikuisviihde eli pornosivustoilla? Olen ymmärtänyt vierestä seuranneena, että alakoululaisetkin näin tekevät välituntisin. Aiheuttaa epävarmuutta ja ahdistusta joissakin selvästi.
  2. Tietävätkö terkka ja poliisi kannabiksen yleisyydestä ja myynnistä? Keskustassa ainakin sattuu joskus näkemään sangen julkistakin kaupankäyntiä. Pillereitä tiputellaan myös kädestä käteen ihan julkisesti asemallakin. Onko tämä jo "maan tapa"?

 • Vieras
  Tuula Kuha tiistai, 11 joulukuu 2012

  Terkka vastaa:
  1. Minulla ei ole tietoa siitä, kuinka yleistä koulussamme on oppilaiden surffailu kouluaikana aikuisviihde sivuilla. Tästä voisi tietenkin tehdä pienen kyselyn opettajille ja oppilaille. Asia ei ole ainakaan noussut erityisesti esille tähänmennessä koulussamme, vaikkakaan se ei tarkoita etteikö sitä esiintyisi.
  2. Kannabista myydään ja käytetään Kirkkonummella, mutta en sanoisi, että se on "maan tapa". Kyseessä on kuitenkin vielä marginaalinen käyttäjäjoukko. Jos jollakin on parempaa tietoa, niin kertokaa.
  Lapset ja nuoret ovat tietysti erityisen alttiita kaikenlaiselle kokeilulle, ja senpä vuoksi meidän jokaisen täytyy olla valveilla asian suhteen. Turvaverkot ovat tarpeellisia ja niitä on mm., että tietää missä oma lapsi on, tuntee lapsensa kaverit ja heidän vanhempansa ja on heihin yhteydessä. Monta esimerkkiä on siitä, kuinka vanhempien poissaollessa kotia on käytetty bileisiin, missä liikkuu sitten erilaisia aineita ja myös lapselle/nuorelle vieraita ihmisiä.
  Yksi tärkeimmistä asioista lienee kuitenkin se, että lapsilla ja vanhemmilla on avoimet ja luottamukselliset suhteet ja vanhemmat ovat oikeasti kiinnostuneita siitä mitä jälkeläisille kuuluu. Kiittäminen ja kannustaminen on tehokkaampaa kuin moittiminen.

Kirjoita kommentti

Vieras torstai, 18 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0361 sekunnissa.