Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Jotain uutta ja jotain vanhaa uudelle valtuustokaudelle

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Jotain uutta ja jotain vanhaa uudelle valtuustokaudelle

aiheena Politiikka
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2369
 • 1 kommentti
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

Kirkkonummelaisessa kaavoituksessa näkyy olevan eräs ominaispiirre joka ei mene tällaisen yrittäjäihmisen kaaliin. Jostain kumman syystä on valittu linja, jossa kaavoitetaan omakotitaloalue ja sinne päiväkoti ja ala-aste. On keksitty, että sitten kaikki lapset siirtyvät yläasteelle keskustaan. Nyt kun asuntoalueita on jo lukuisia, on selvää, että keskustan koulut ovat ääriään myöten täynnä.

Kunnalla on kuitenkin keskustassa vain vähän omaa maata. Nyt kaikelle omalle ja vähän vieraallekin maalle on paine kaavoittaa kouluja, jotta kaikille ylä-asteikäisille löytyy pulpetin paikka.

On myös suuri paine vuokra-asunnoille, sillä ilman niitä ei kunnan elinkeinoelämää saada kasvatettua eikä julkinen sektorikaan saa tarpeeksi työvoimaa. Ja koska Urpilainen valtakunnantasolla tekee parhaansa lisätäkseen julkisen sektorin paineita, olisi kaikki keinot työvoiman saamiselle käytettävä tarkoin.Vuokra-asuntoja tulisikin rakentaa kunnan omalle maalle, jotta vuokrataso ei nousisi kohtuuttoman korkeaksi. Ja olisihan se kiva meille kaikille, että meillä työssä käyvät myös asuisivat täällä, niin tulisi sitten niitä verotuloja palveluverkon kutomiseenkin eikä vain kunnantalon rahoittamiseen.

Koska maata on vähän, täytyy siis keksiä joku muu ratkaisu näiden ongelmien purkamiseksi. Jospa tulevaisuudessa suunniteltaisiinkin niin, että yläasteet sijoitetaankin paikkoihin, jonne on hyvät yhteydet ja joka toimii useiden asuinalueiden keskuksena. Masalassa ja Veikkolassa on omansa, mutta yksi uusi yläaste voitaisiin rakentaa Laajakallioon, jossa kunnalla on omaa maata. Tämä vähentäisi painetta Masalan koululla kun muu ympäristö Sundsbergia lukuunottamatta ja Porkkalaa myöten voisi mennä sinne. Silloin riittäisi keskustaan Vesitorninmäen koulu, jonne saataisiin myös uusi pallohalli. Väestösuojaa täytyisi vielä kenties louhia hautausmaalle päin jotta kaikille liikkujille olisi riittävästi tilaa.

Koska valtuusto viime maanantaina terveyskeskuksen osalta oli sitä mieltä, että vanhaa pitää ehdottomasti saneerata, voisi nykyinen Kirkonkylänkoulu jatkaa edelleen työssään jälkikasvumme sivistämisessä. Sitä on voimakkaasti saneerattu jo ja siksi sen pelastaminen olisi perusteltua. Sen yhteyteen voitaisiin rakentaa musiikkiopistolle tilat ja juhlasali. Nykyinen musaopisto voisi aloittaa B&B- majoituspaikkana, jonka puutarhassa voisi kesäisin järjestää konsertteja matkailijoiden ja viereisen terveyskeskuksen potilaiden iloksi.

Nyt vapautuisi Jokiniityn tontti vuokrarivitaloille. Koska yksiöiden rakentaminen on kallista useiden keittiöiden ja vessojen vuoksi, nämä rivarit olisivat vähän isompia ja siten kohtuuhintaisia. Iänikuinen riita keskustan koulun paikasta tulisi ratkaistua ja kunnan kehittämisen jarru purettua.

Sitten olisi vielä kiva saada jotain myytävää. Munkinmäessä on toimistorakentamiseen tarkoitettua maata joka ei mene kaupaksi, mutta jos sen kaavoittaisi pienyritystonteiksi sille löytyy kysyntää. Itseasiassa odottajia on jo pieneksi jonoksi. Siellä on jo kunnallistekniikka ja 51 tie vieressä. 4-500 neliön tontteina keskustan tuntumassa siitä jo saisi mukavasti tuloja kulutettavaksi muualle. Kieltäväksi vastaukseski ei riitä, että mitä sitten tehdään muille myymättömille yritystonteille. Ei tämä kuitenkaan mikä Neuvostoliitto enää ole vaikka joskus on ollutkin.

Näin sivistys, yrittäjyys, kulttuuri, liikunta ja palvelut saisivat mahdollisuuden kehittyä. Kansallispuisto ja keskuspuisto lisäisivät viihtyvyyttä ja matkailua. Voisimme nousta helmeksi Uudella-maalla, meillä on siihen kaikki edellytykset, mutta kantona kaskessa on kouluriita joka on saatava ratkaistua mahdollisimman pian. Tilalle voidaan keksiä joku toinen, vähemmän turmiollinen kiistanaihe. Kuntalaiset voisivat olla tässä avuksi lähettämällä uusia riidan aiheita kunnantalon aloitelaatikkoon, josta uuden valtuuston aloitusillallisella arvotaan uusi kiistakapula seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Vanha alkaa olla jo loppuun koluttu, joten vähän mielikuvitusta please!

0

Kommentit

 • Vieras
  Viljo "Ville" Savolainen torstai, 29 marraskuu 2012

  Tällä hetkellä Tiina Karlsson on jo valittu uuteen valtuustoon.

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 18 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0361 sekunnissa.