Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Jos Suomeen hyökätään, oletko valmis?

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Jos Suomeen hyökätään, oletko valmis?

aiheena Politiikka
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 2342
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

 

Suomalaiset - erityisesti perussuomalaiset - ovat vihaisia kun maan hallitus pakottaa maanpuolustuksen säästöihin. Armeijan rahojen leikkaajia on nimitelty jopa isänmaan pettureiksi. Sotilaspolitiikan tutkijat kertovat päivälehdissä, että idän uhka kasvaa.

Jos Suomeen hyökätään, olisiko mielestänne suomalaisten puolustauduttava aseellisesti vaikka tulos näyttäisi epävarmalta? Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) julkaiseman mielipidemittauksen mukaan 15-24 vuotiaista nuorista suomalaisista vain 65% oli tätä mieltä. Vastaavasti 50-79 vuotiaista liki 80% olisi valmis tarttumaan aseeseen isänmaan puolesta. Vahva maanpuolustustahto ei vetoa nuoriin samalla tavalla kuin vanhempiin ikäluokkiin. Maailmalla vilkkaasti liikkuvien nuorten arvot ovat kovin toisenlaiset kuin heidän vanhemmillaan, vieras ei ole uhka vaan kiinnostava mahdollisuus.

Viime vuosina olen päässyt seuraamaan läheltä monien nuorten poikien kasvua mieheksi. Jokaiselle heistä on tullut parikymppisenä eteen kysymys miten suhtautua asevelvollisuuteen. Olenko valmis henkeni menettämisen uhalla valmis puolustamaan kotia, uskontoa ja isänmaata? Noin 2500 nuorta miestä valitsee vuosittain pitkän siviilipalveluksen tai hieman lyhyemmän aseettoman palveluksen. Miksi mennä pitkään palvelukseen kun ase kädessä voi päästä noin puolet lyhyemmällä ajalla? Moni tapaamani nuori mies on sanonut lähtevänsä vastoin eettistä vakaumustaan harmaisiin puoleksi vuodeksi, mutta kertoo, että suoritetun asevelvollisuuden jälkeen hänellä ei ole aikomustakaan lähteä ase kädessä taistelemaan. On hyvin yksinkertainen temppu ilmoittautua kuuden kuukauden palveluksen jälkeen siviilipalvelusmieheksi.

Kasarmeilla koulutetaan kasapäin miehiä, joista varsinaiselle perinteiselle maanpuolustukselle ei ole mitään hyötyä. Näiden koulutettavien motivaatio on nolla mikä häiritsee innokkaampien isänmaallisten taistelijoiden koulutusta. Asepalvelus koetaan rangaistuksena eikä sen eteen kannata tehdä muuta kuin aivan välttämätön.

Jos sotaherrojen rahat eivät riitä, olisi järkevää karsia joukosta pois nämä koulutuksen jarruttajat, jotka halutessaan voivat helposti luoda lisäkuluja koko järjestelmälle. Monet kehittyneet maat ovat oivaltaneet tämän jo vuosia sitten. Suomen kaltainen yleinen asevelvollisuuteen nojaava armeija on Euroopassa enää vain Kyproksella ja Turkissa sekä joka asiassa hieman poikkeavassa Sveitsissä, missä joka miehellä on pysyy liiterissä.

Kun Suomen puolustusvoimia ollaan nyt panemassa uuteen muottiin tulisi ennakkoluulottomasti tarkastella koko vanhan järjestelmän järkevyyttä. Nykypäivän uhat ovat kovin erilaiset kuin isiemme uhat kylmän sodan vuosien aikana. Tapaninpäivän myrsky sähkökatkoineen antoi esimakua siitä miten pienet tapahtumat voivat saattaa kokonaisen kansakunnan sekasortoiseen tilaan. Suomen armeija ja sen Euroopan suurin reservi ei auttanut hitustakaan myrskyn vahinkojen korjaamisessa.

0

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras tiistai, 23 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.036 sekunnissa.