Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Jokapäiväinen leipämme

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Jokapäiväinen leipämme

aiheena Uncategorized
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 2287
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

 

En ole karppaaja. En ole lopettanut enkä vähentänyt leivän syömistä. Itse asiassa meidän huushollissa on leipää tarjolla jokaisella aterialla. Erityisesti olen mieltynyt ruisleipään, sellaiseen aitoon ilman muita tykötarpeita kuin ruisjauhoja, vettä ja ripauksen suolaa sisältävään ja taikinajuureen tehtyyn. Onneksi sellaista leipää on nykyään saatavissa kunhan sen kaiken leipärunsauden keskeltä löytää.

Itse en paha kyllä ole jauhopeukalo, joten meillä ei leivota vaan joudun ostamaan jokapäiväisen leipämme kaupasta. Kaupan leipätarjonta on nykyään ylenpalttisen runsasta, ehkäpä turhankin runsasta. Tutkailen mielelläni kauppojen leipätarjontaa ja niiden tavaraselosteita. Hieman hämmentyneenä olen todennut monien leipien alkuperämaan olevan muu kuin Suomi. Tarjolla on leipää alunperin Ranskasta, Tanskasta, Saksasta ja Ruotsista, saattaapa olla muistakin maista.

Miettikääpä tuon leivän tuoreutta! Taikina tehdään ja leipä leivotaan ja sitten pakataan raakana pakkaukseen alkuperämaassa. Sitten nuo pakkaukset rahdataan alkuperämaasta Suomeen. Joskus myöhemmin pakkaukset avataan ja leipää paistetaan lähikaupan leivinuunissa, tuloksena tuoksua ja näennäisen tuoretta leipää. Vähän tulee mieleen, että tuo leipä on pikemminkin palsamoitua kuin tuoretta.

Puhumme paljon ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä ja lähiruoan suosimisesta. Arjen kulutustottumuksissa nuo tavoitteet eivät aina toteudu. Sanotaan, että me kuluttajat olemme kuninkaita vai olisiko tässä tapauksessa parempi sanoa kuningattaria. Meille vakuutetaan, että kauppa kyllä tarjoaa sitä mitä kuluttajat haluavat. Pallo on siis meillä kuluttajilla. Otetaan koppi ja yritetään tehdä viisaita valintoja niin globaalista kuin lokaalista näkökulmasta. Suosi suomalaista ei ole ollenkaan hullumpi kehotus tänäänkään.

 

0
Merkit: ruoka

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 25 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0362 sekunnissa.