Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Herra tasavallan presidentti, arvostan teitä

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Herra tasavallan presidentti, arvostan teitä

aiheena Politiikka
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2124
 • 2 kommenttia
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on viime aikoina lausahdellut useaan otteeseen, että epäterve ahneus ja itsekkyys on saanut sopimattomat mittasuhteet. Presidentin itsenäisyyspäivän puheessa viesti oli sitten täysin selvä. Vallankumous on alkanut! Kupla on puhjennut eikä meidän kansalaisten tarvitse lähteä Kirkkonummen torille barrikadeille. Kirkkonummella mökkeilevä palkanalennuksia ajava EK:n uusi puheenjohtaja Ilpo Kokkila on mahtava mies, jota presidenttikin totteli nöyrästi.

Jokaisessa yhteiskunnassa, jossa ahneen yltäkylläisyydessä elävän kansanosan ja inhimillisen toimeentulon alarajoilla pinnistelevä joukon välinen kuilu kasvaa riittävän syväksi, systeemi romahtaa. Omaa maatammekin koskettanut Venäjän vallankumous 1917 on hyvä esimerkki lähihistoriasta, Ranskan vallankumous runsaat sata vuotta aiemmin samanlainen. Islamilaisen maailman arabikevät sisältää paljon samanlaisia aineksia. Veikkaisin, että yhdenlaisen älyttömyyden purkaminen on nyt alkanut Suomessa. Toivottavasti se leviää koko Euroopan unionin alueelle.

Itse olen jo pidempään pohtinut ja leikkinyt ajatuksella miten ja milloin suomalainen tympääntyy lopullisesti älyttömyyksiin nouseviin bonuksiin ja palkkihoihin. Suomalaisessa sielussa elää voimakkaana periaate, että kaveria eikä heikko-osaista jätetä. Meikeläinen ja varmaan monen muunkin mieltä on rassannut, kun eliitti julistaa, että yläluokan rajaton yltäkylläisyys koituu jokaisen - myös köyhän - hyödyksi.

Vanha totuus on, että pienituloisen saama lisäraha menee välttämättömään kulutukseen mikä toimii koko kansantalouden hyväksi, luo uutta työtä. Rikas, jolla on jo yltäkyllin kaikkea, panee lisärahansa kansainvälisille rahamarkkinoille poikimaan tuottoa. Nykyaikaisin laillisin konstein myös verojen välttäminen on helppoa. Heidän tarvitsee osallistua yhteisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen vähemmän kuin muiden. Putkimiehet, lastentarhanopettajat, autonkuljettajat ja muut "rehellisen" työn tekijät kustantavat hyvinvoinnin

Venäjän vallankumousta silminnäkijänä seurannut amerikkalainen lehtimies John Reed kirjoitti kuuluisan teoksensa "Kymmenen päivää joka järisytti maailmaa", suosittelen lämpimästi. Nyt meillä on edessämme kymmenen Suomea järisyttävää päivää. Heti aamulla eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma tuli julkisuuteen kertoen, että eduskunta valmistautuu palkkojensa alentamiseen. Maan hallitus on jo aiemmin päättänyt, että ministeripalkkoja lasketaan viisi prosenttia. EK:n tuore toimitusjohtaja Jyri Häkämies on kehottanut jäsenyritystensä johtajia palkkamalttiin. Arvelen, että muutaman päivän kuluttua näemme kätevästi verkossa millaisia superbonuksia kulutustavarayritykset maksavat johdolleen ja niiden pohjalta kuluttaja voi helposti päättää omista ostoboikoteistaan.

Kunnat ovat aina olleet Suomessa itsenäisiä ja vahvoja. Niitä presidenttien sanomiset eivät ole heilautelleet. Olin joku viikko sitten nostamassa Kirkkonummen paikallispoliitikkojen palkkioita 40 prosenttia. Kohta sen jälkeen istuin ammattioppilaitos Omnian pöydässä hyväksymässä pääpiirteissään samansuuruisia korotuksia. Espoon ja Helsingin päättäjät nostivat reippaasti niin omia kuin myös kaupunginjohtajien palkkioita. Vain aniharvat kunnat olivat kuuliaisia presidentin toivomuksille yhteisvastuusta kansakunnan talouden heikkenemisen edessä.

Ehkä meidän kuitenkin kannattaisi lähteä barrikadeille Kirkkonummen torille. Ehkä presidentin entisen oman puolueen edustajat voisivat Kirkkonummella kääriä hihat ja käydä eturintamassa työhön, että meikin pääsisimme mukaan presidentin palkkiotalkoisiin. Omassa sydämessäni minulla on tunto, että nyt meillä on presidentti, joka johtaa Suomea kohti viisaampaa tulevaisuutta.

0

Kommentit

 • Vieras
  Ikämies perjantai, 04 tammikuu 2013

  Arvoisa Pekka Poutanen

  Presidentin viitoittamalla tiellä kirkkonummelaispoliitikot olisivat voineet pitäytyä korottamasta tässä taloustilanteessa omia palkkioitaan. Vuoden alussa Tekin muiden kunnallispoliitikoiden kanssa saatte huomattavat korotukset kokouspalkkioihinne. Korkeat kokouspalkkiot korvausten rinnalla sotivat lisäksi käsitystäni vastaan siitä, että kunnallispoliitikkojen tehtävä on LUOTTAMUStehtävä, ei ansiotehtävä.

 • Vieras
  Maija Lounamaa perjantai, 04 tammikuu 2013

  Totta puhut Pekka - historiasta kannattaa ottaa oppia ja hyvinvointivaltio ja kohtuulliset tuloerot ovat viime vuosikymmeninä taanneet vapautta ja turvallisuutta myös varakkaimmille kansalaisille. Niitä ei todellakaan kannattaisi lähteä purkamaan, jos ei haluta kerjäläisiä kaduille ja porukoita barrikadeille.
  Sen sijaan minusta tämä presidentin ja nyt sitten eduskuntaankinkin levinnyt palkanalennushössötys tuntuu aikalailla tekopyhältä markkinakikalta. Huomattavasti parempi ratkaisu olisi verotuksen progression jyrkentäminen - verotulot kasvaisivat ja samalla kaikkien suurituloisten palkat pienenisivät ... niinkuin presidentti toivoo ...

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 18 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0365 sekunnissa.