Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Demokratia on iloinen asia!

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Demokratia on iloinen asia!

aiheena Politiikka
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 2158
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

Demokratia on suomeksi kansanvalta ja demokraatti puolestaan kansanvallan kannattaja. Olen mielelläni ja iloisen ylpeänä demokraatti. Niin varmaan useimmat meistä, mutta voi sanalla olla erilaisiakin vivahteita käyttäjästä riippuen. Demokratiaan pyritään maailmalla monissa maissa, mutta oikotietä siihen ei ole kuten olemme huomanneet esimerkiksi arabimaiden kohdalla.

Meillä kuitenkin demokratia vallitsee. Demokratiaan kuuluu niin oikeuksia kuin velvollisuuksia. Par’aikaa on meneillään vilkas kuntavaalikisa. Kunnassamme on kisassa mukana 248 ehdokasta. Valtuustossa on paikkoja 51, joten lähes joka viides pääsee valtuustoon. Haluavatko kaikki ehdokkaat nimenomaan valtuustoon? Sitä en tiedä. Saattaa olla, että jotkut haluavatkin vaikkapa johonkin lautakuntaan tai ehkä ehdokkaana ololla halutaan viestiä mistä puolueesta tykätään. Eikä tässä mitään pahaa, itsensä likoon paneminen on minusta arvostettavaa. Demokratian toteuttaminen tarvitsee sekä ehdokkaita että äänestäjiä.

Itse tähtään valtuustoon, jos äänestäjät yritystäni tukevat. Koen, että tältä valtuustokaudelta jää monia keskeisiä ja tärkeitä asioita kesken. Nostan tässä muutamia asioita esiin. Haluaisin vaikuttaa kuntakeskuksen koulukysymyksen ratkaisuun. Koulu tarvitaan, ei epäilystä. Sitä varten on olemassa Kyrkvallassa kunnan omistama tontti, jolle se voitaisiin rakentaa. Kilpaileva paikka on Vesitorninmäki, ei huono sekään, mutta kaavoitus pahasti kesken. Sitä paitsi, mitä ilmeisemmin molemmat koulutontit tarvitaan tulevaisuudessa käyttöön, joten asiasta ei kannattaisi kinata.

Kuntauudistuksen eteneminen tai tyssääminen on todella kiinnostava, etten sanoisi jännittävä, asia. Oma puolueeni on luvannut, että pakkoa ei käytetä vaan kunta saa itse päättää. Meillähän valtuusto on jo kaksi kertaa päättänyt kunnan itsenäisyydestä. Tuttu sanonta toteaa: ” Ei kaksi kolmannetta”. Nähtäväksi jää, mitä uusi valtuusto tahtoo. Itse olen edelleen aiemmin tehtyjen päätösten kannalla.

Muutenkin kuntakeskus tulee vähitellen saada valmiiksi. Tässä suhteessa pallo on kuitenkin tonttien omistajilla, ei kunnalla. Toivottavasti alue rakennettuna näyttää yhtä hyvältä kuin havainnekuvissa suunnitteluvaiheessa. Odotan lopputulosta vähän jännittyneenä.

Minusta Kirkkonummi on vahva peruskunta, jonka tulee tarjota asukkailleen riittävät peruspalvelut. Tarvittaessa kunta voi käyttää yksityisiä yrittäjiä tai kolmatta sektoria apuna palvelujen tuottamisessa. Ohjaus ja laadunvalvonta on kuitenkin pidettävä huolellisesti kunnan omissa käsissä.

Puolueet ovat avanneet vaalikampanjoitaan valtakunnan tasolla. Kuntatasolla meno on vaatimattomampaa. Kampanjointi on kuitenkin pikkuhiljaa alkamassa. Kylien kauppakeskuksissa meitä ehdokkaita tapaa lauantaisin. Kasvokkain tapaaminen eli nykyslangilla ”feissaaminen” on minusta kampanjoinnin herkku tai suola, kummin vain. Tapaamisiin siis kampanjateltalla!

Kunnallisvaalit koskettavat meitä kaikkia. Kunnassa päätetään tosi monista arkemme tärkeistä asioista. Senhän Te kaikki tiedätte, joten ei siitä enempää.

Kuntavaalikeskusteluun on nostettu mm. EU-asiat ja euro-ongelmat. Totta kai ne heijastuvat kuntien ja meidän kuntalaisten elämään, mutta siitä huolimatta niistä ei päätetä Kirkkonummen kunnanvaltuustossa vaan EU:n toimielimissä tai eduskunnassa. Harmillista, mutta totta.

Viime kunnallisvaaleissa neljä vuotta sitten kirkkonummelaisista vähän yli 60 % käytti äänioikeuttaan. Olisikohan tällä kierroksella mahdollisuus panna paremmaksi? Ehdokkaissa kyllä on valinnanvaraa, uskoisin.

Pirkko Lehtinen

kunnallisvaaliehdokas (sdp)

0

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 18 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0378 sekunnissa.