Olen ollut nyt kahdeksan vuotta kunnallisena päättäjänä. Monet nykyiset valtuutetut ovat olleet jo kymmeniä vuosia valtuutettuina. Näin kuntavaalien aikaan, mietin miksi minä? Miksi ihmeessä lähden työpäivän jälkeen istumaan kokouksiin, seminaareihin ja työryhmiin kerta ja vuosi toisensa jälkeen? Miksi vietän viikonloppuja talousseminaareissa ja työkokouksissa, kun voisin jäädä kotiin nukkumaan tai lähteä sukuloimaan?

Tätä pohtiessani ja muita päättäjiämme miettien, huomaan, että olemme ihmisinä muutoinkin muillakin elämänalueilla aktiivisia. On myönnettävä, että kuten muutoinkin elämässä, aina ei huvittaisi hoitaa niitä velvollisuuksiaan, joita perhe, yhteiskunta ja itse itselleni asetan. Kun lapsella on vaikeaa, on muiden asioiden hoitaminen vaikeaa. Kun ystävä saa työpaikan, johon on todella halunnut, sujuu kaikkien asioiden hoitaminen ilolla. Moni päättäjämme on valtuustovuosinaan kokenut monenlaista vastoinkäymistä ja myötämäkeä omassa elämässään ja silti hoitanut kuntalaistemme asioita valittamatta.

Minä teen tätä siksi, että välitän. Välitän siitä, miten kuntalaisemme voivat ja kuntamme menestyy. Haluan kehittää ja vahvistaa Kirkkonummea yhteistyössä muiden päättäjien kanssa, joilla on sama tahto ja jotka myös välittävät.

Kiitän nykyisiä valtuutettuja ja lautakuntien jäseniä ja toivotan kaikille ehdokkaille menestystä kuntavaaleissa.
Kuntapäättäjänä oleminen on vastuullista ja arvokasta työtä!

Minna Pirttijärvi, SDP
Valtuutettu, valtuustoryhmän puh.joht. ja perusturvalautakunnan jäsen