Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Anna äänesi vaikuttaa!

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Anna äänesi vaikuttaa!

aiheena Uncategorized
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2294
 • 2 kommenttia
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

Kirjoitin kuntavaalien 2008 aikaan ammattiyhdistykseni Tietoalan toimihenkilöt ry:n (olin hallituksen tiedotusvaliokunnassa) jäsenlehteen yhden äänen merkityksestä ja asia ei ole siitä muuksi muuttunut. Yhdellä äänellä on merkitystä, joten harkitse tarkkaan ja käy äänestämässä. Sinun äänesi vaikuttaa osaltaan siihen millainen kunta Kirkkonummi on tulevaisuudessa. Demokratia toteutuu parhaimmillaan silloin kun äänestysprosentti on mahdollisimman suuri ja äänestäjä on tutkinut mitä ehdokas hänelle ja kunnalle pystyy tarjoamaan, millaista osaamista, mistä on oikeasti kiinnostunut ja mihin asioihin haluaa paneutua tosissaan.Anna äänesi vaikuttaa!

Onko kotikatusi hyvässä kunnossa, kulkevatko bussit riittävän usein, onko lapsesi koulussa kaikki hyvin? Kuka päättää asioistasi kunnassa?

Hyvinä aikoina ei välttämättä tule miettineeksi, kuka meidän asioitamme hoitaa. Se on ikään kuin itsestään selvyys, että ne tulee hoidettua. Syksyllä 2008 ollaan taantuman kynnyksellä, maailman taloudessa lainehtii. Mitä tulee tapahtumaan Suomessa, on vielä epäselvää. Vaikeita aikoja on kuitenkin luvassa niin yksityisille kuin yrityksillekin. Yhteiskunnallinen osallistuminen olisi nyt jos koska suotavaa. 

Kunnissa huolehditaan peruspalveluista, terveydenhuollosta, koulutuksesta, päivähoidosta ja monesta muusta palvelusta, joihin hyvinvointi perustuu. Näihin voit olla vaikuttamassa äänestämällä ja olemalla yhteydessä ehdokkaaseesi. Jos ehdokkaasi ei tule valituksi, ei hätää, valittujen joukosta löytyy varmasti aina joku, joka haluaa edistää samoja asioita kuin sinä.

Ei ole samantekevää keitä valitaan valtuustoon, ei ole samantekevää keitä valitaan lautakuntiin. Sinun äänesi ratkaisee. Se on arvokas, jokainen kuntavaaliehdokas tahtoo sen. Jotkut tahtovat jopa niin kovasti, että tulee luvatuksi vähän liikoja. Kannattaa kurkata ehdokkaan pinnan alle ja tutustua siihen millainen hän on. Millaiset arvot hänellä on, millaisia asioita hän haluaa edistää. Kannattaa ottaa selvää myös millaisia keinoja ehdokkaalla on tavoitteiden saavuttamiseksi ja ovatko luvatut asiat realistisia.

Moni perustelee äänestämättömyyttään sillä, että ei yhdellä äänellä ole vaikutusta. Vaan kylläpä sillä on. Äänestämällä vaikutat oman kuntasi ja oman asuinalueesi asioihin. Kun äänestät tiettyä ihmistä, niin silloin sinulla on jo yksi kontakti päättäjiin. Jos ehdokkaasi tulee valituksi, tätä kontaktia kannattaa hyödyntää kun haluat vaikuttaa ja saada muutoksia aikaan omassa kunnassasi. Valtuustoon ja lautakuntiin valitut odottavat kiihkeästi yhteydenottoja kuntalaisilta. Helpottaahan se heidän työtään kun tietävät mitä kuntalaiset tahtovat. 

Iloinen uutinen oli netissä kun jossakin gallupissa nuorista peräti 50 % ilmoitti, että voisi kuulua johonkin puolueeseen ja että nyt nuoret olisivat aktivoitumassa äänestämään. Sehän osoittaa, että nuoremme eivät olekaan niin passiivisia kuin olemme jostain syystä olettaneet.

Jokainen ääni on yhtä tärkeä kuin sen antaja. Ajattelepa, millainen voisi olla maamme nyt jos presidentti Kekkonen ei olisi yhdellä äänellä voittanut vastaehdokastaan Fagerholmia presidentinvaaleissa vuonna 1956!

Tavataan vaaliuurnilla!

Jaana Andersin ehdolla Kirkkonummen perussuomalaisten listoilla numerolla 73

http://jkandersin.ehdolla.fi ja Facebookissa https://www.facebook.com/JaanaAndersinKirkkonummenValtuustoon2012?ref=hl

0

Kommentit

 • Vieras
  Jens Sørensen torstai, 04 lokakuu 2012

  Hyvä teksti Jaana, puhut asiaan. Kaikki yksittäiset äänestämisen väliin jättäneet ynnäytyvät isoksi määräksi ihmisiä - yhden äänen puuttuminen ei usein vaikuta, mutta kun samalla tavalla ajattelevia on sadoin tuhansin, niin silloin vaikuttaakin. Viime kuntavaaleissa äänestysprosentti oli jossain 60% hujakoilla - toivottavasti nyt pääsemme päälle 70% vähintään, ottaen huomioon seuraavan vaalikauden vakavuuden läpi Suomen.

  Uskon, että pieni kriisitilanteemme on jopa ihan hyvä. Se herättää suomalaiset, kuten on ennenkin tehnyt, ja alamme yhteisesti kiristämään vyötä ja tekemään töitä ratkaisujen eteen, sen sijaan että kaivamme esiin ongelmat vain syyttääkseen toisia niiden synnystä. Eilen löysin OAJ:n koulupaneelissa yhteisen ajatuksen jokaisen puolueen edustajan kanssa, joista yksi parhaiten soivista oli Perussuomalaisten panelistin kanssa. Toivottavasti näitä sointuja kuullaan paljon seuraavan neljän vuoden aikana, kävi vaaleissa miten tahansa!

  t.

  Jens, Kokoomuksen listoilta #151

 • Administrator
  Administrator sunnuntai, 07 lokakuu 2012

  Kiitos ja olet oikeassa siinä, että riitely pitää jättää pois,varsinkin kun tehdään lähidemokratiaa. Syyttely on turhaa, se vie aikaa, kuluttaa ihmistä ja ei johda tuloksiin. Minä uskon, että kun on monenlaista näkökulmaa ja mielipidettä ja jokaisesta näkökulmasta saadaan esille parhaat puolet, syntyy hyvä tulos, kun ymmärrämme mitä muiden näkökulmien edustajat haluavat kertoa.

  Päätösten vaikuttavuutta pitää osata ennakoida, ei vain ensi vuoden loppuun, vaan mihin kehitys johtaa muutaman vuoden päähän ja vaikutukset monella taholle. Terveellä pohjalla oleva talous, yritystoiminnan kehittäminen ovat minusta avainsanoja, joilla luodaan tulevaisuutta ja pidetään yllä hyviä ja kattavia peruspalveluita. Kun talous on kunnossa, on varaa huolehtia niistäkin, joilla jostain syystä joko pysyvästi tai väliaikaisesti on tarvetta laajempiin palveluihin. Meillä on historiassa esimerkki, että kaveria ei jätetä, ja niin se pitää ollakin, pienen kansan pitää pitää yhtä ja tukea toisiaan.

Kirjoita kommentti

Vieras tiistai, 23 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0356 sekunnissa.