Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Aikaansaannokset politiikassa

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Aikaansaannokset politiikassa

aiheena Politiikka
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2064
 • 1 kommentti
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

Vaalien lähestyessä putoilee postilaatikoihin ehdokkaiden vaalimainoksia joissa luvataan kaikkea hyvää ja luetellaan omia tähänastisia saavutuksia.

Mielenkiinnolla tutustuin jälleen Timo Haapaniemen vaalimainokseen jossa hän toi esille yhteisiä aikaansaannoksiamme kuin ne olisivat yksinomaan hänen edustamansa kokoomuspuolueen ansioita. Asioiden yksinkertaistaminen tällä tavoin on kuntalaisten tietoista harhauttamista.

Valtuutettu tai edes yksi puolue Kirkkonummella ei voi ottaa toteutuneita uudistuksia omiin nimiinsä. Kokoomuksella kuten ei millään muullakaan puolueella ole enemmistöä Kirkkonummen kunnanvaltuustossa. Asioiden eteenpäin vieminen edellyttää eri poliittisten ryhmien näkemysten huomioimista ja yhteen sovittelua. Päätös on joko yksimielinen tai enemmistön tahtotilan mukainen.

Kokoomuksen aikaansaannoksia esitteen mukaan ovat kantatie 51 muuttaminen moottoritieksi, kuntakeskuksen kehittäminen, Masalan koulun laajennus ja uusi Vuorenmäen koulu, Masalan ja Veikkolan päiväkodit, Masalan lähiliikuntapaikka ja keskustan tekonurmikenttä, YTV-seutulipun uudistus, rautatieaseman parannukset ja korjaukset, yritystontit Strömsbyhyn ja Munkinmäkeen.

Näissä kaikissa hankkeissa ovat eri puolueet olleet enemmän tai vähemmän aktiivisesti mukana.

Olisi reilua kertoa kuntalaisille myös niistä asioista missä Kokoomuksen johdolla olemme epäonnistuneet. Miksi Kirkkonummella ei ole rakennettu vuokra-asuntoja vuosiin? Minkä johdosta Kirkkonummi on joutunut siirtämään monia talonrakennusinvestointeja vuosilla eteenpäin mm. keskustan kouluhankkeen? Minkä johdosta kunnan kiinteistöjen korjauksiin ei ole osoitettu riittävästi rahoitusta, jotta katot eivät vuotaisi ja oppilaiden altistuminen sisäilmaongelmiin voitaisiin estää. Miksi aluehallintovirasto on joutunut puuttumaan esim. henkilöstömitoituksiin Hoivakoti Lehmuskartanossa.

Asioiden seuranta vaatii kuntalaisilta aktiivisuutta myös vaalien välissä. Kunnan kotisivujen kautta on mahdollista seurata valtuutettujen kannanottoja ja äänestyskäyttäytymistä.

Kirkkonummen Vasemmisto tavoitteli tämän valtuustokauden alussa politiikan avoimuuden lisäämistä. Ryhmämme esitti poliittisten ryhmien valtuustosopimukseen mm. valtuuston kokouksien esittämistä nettiyhteyden välityksellä kuntalaisille. Valitettavasti muut ryhmät eivät nähneet avoimuuden lisäämiselle tarvetta, joten ryhmämme jäi valtuustosopimuksen ulkopuolelle. Lisäksi esitimme poliittista sitoutumista valtion ja 14 kunnan aiesopimukseen vuokra-asuntotuotannon tavoitteen saavuttamiseksi Kirkkonummella. Tämäkään ei sopinut muille poliittisille ryhmille.

Politiikka vaatii yhteistyötä ja asioiden sovittamista. Naapurimaan esimerkkiä noudattaen yksinomaan sinivalkoisin siivin liihottava kirkkonummelainen kurkiaura on pahasti eksyksissä.

Kari Hujanen
Kunnanvaltuutettu

0

Kommentit

 • Vieras
  Tero Strand perjantai, 26 lokakuu 2012

  Hyvä kirjoitus Kari! Kukaan ei voi ottaa itselleen kunniaa. Tätä minäkin olen toitottanut. Vai muka kantatie 51 on kokoomuksen... ja pöh sanon minä.

  Ei kunniaa pidä kerätä siitä kuka ehtii valtuustossa ensin sanoa jotain. Moni hyvä asia on tullut ihan tavallisissa keskusteluissa kaupoissa tai torilla esille. Eli kiitokset voidaan aloittellisuudesta usein antaa myös muille kuin valtuutetuille. Me kaikki teemme yhdessä Kirkkonummea. Sii vieleä kerran Kari - hyvä kirjoitus yhteistyön tärkeydestä!

Kirjoita kommentti

Vieras torstai, 18 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0363 sekunnissa.